Od jakiegoś czasu chodzi za mną zielony kolor. Moje
posiłki zmieniły kolor, dużo w nich białego i zielonego. Myślę że to wina
wiosny. A dzisiaj chcę się z wami podzielić przepisem który powstał na skutek
mojej obecnej obsesji z zielonym kolorem. Jest to danie wegetariańskie z
zielonymi roślinami strączkowymi. Rewelacyjne w tym przepisie jest to że
używamy mrożonego bobu, groszku i fasolki szparagowej. Tak więc wykonanie jest
wprost błyskawiczne i zajmie ok 15 minut.
Składniki · 1/2 kubka bobu · 1/2 kubka groszku · 1/2 kubka fasolki · 7 karczochów · Sok z ½ pomarańczy · 1/2 cukinii · 1 ząbek czosnku · Oliwa z oliwek · Sól, pieprz |
Wartości odżywcze Witamina E 32% Witamina A 53% Witamina B1 34% Witamina B2 32% Witamina B3 20% Witamina B5 10% Witamina B6 27% Witamina B12 0% Kwas foliowy 92% Witamina C 100% Ca 12% Mg 32% Fe 23% Zn 15% P 31% Błonnik 75% Białk 31% Tłuszcze 60% |
Wykonanie
|
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz